Speciell saft - extraordinary juice
Den här sommaren har jag varit lite vild och galen och provat att göra rårörd saft av jordgubbar, svartavinbärsblad, rosenblad och citroner. Den blev helt fantastisk i smaken och inte lik någon saft som jag har smakat förut.
För att göra den behöver du:
1 liter kokande vatten hälles över
4 liter mosade jordgubbar
2 skalade och tunnt skurna citroner
50 rosenblad
50 svartavinbärsblad
1kg ekologiskt socker
Låt blandningen stå svalt i 1-2 dygn. Sila och häll i flaskor. För längre hållbarhet kan du frysa saften i 0,5 liters pet-flaskor men fyll dem inte ända upp eftersom saften ökar i volym när den fryses.
This summer I've been a bit wild and crazy and tried to make juice of strawberries, black currant leaves and rose petals. It was an absolutely amazing taste and not like any juice that I've ever tasted before.
To make it you need:
1 liter of boiling water is poured over the remaining ingredients
4 liters of mashed strawberries
2 peeled and thinly cut lemons
50 rose petals
50 blackcurrant leaves
1kg organic sugar
Let the mixture stand in a cool place for 1-2 days. Strain and pour into bottles. For longer shelf life, you can freeze the juice in 0.5 liter PET bottles but fill them up because the juice increases in volume when it freezes.
För att göra den behöver du:
1 liter kokande vatten hälles över
4 liter mosade jordgubbar
2 skalade och tunnt skurna citroner
50 rosenblad
50 svartavinbärsblad
1kg ekologiskt socker
Låt blandningen stå svalt i 1-2 dygn. Sila och häll i flaskor. För längre hållbarhet kan du frysa saften i 0,5 liters pet-flaskor men fyll dem inte ända upp eftersom saften ökar i volym när den fryses.
This summer I've been a bit wild and crazy and tried to make juice of strawberries, black currant leaves and rose petals. It was an absolutely amazing taste and not like any juice that I've ever tasted before.
To make it you need:
1 liter of boiling water is poured over the remaining ingredients
4 liters of mashed strawberries
2 peeled and thinly cut lemons
50 rose petals
50 blackcurrant leaves
1kg organic sugar
Let the mixture stand in a cool place for 1-2 days. Strain and pour into bottles. For longer shelf life, you can freeze the juice in 0.5 liter PET bottles but fill them up because the juice increases in volume when it freezes.
Comments
Post a Comment